Muut hoitomuodot

IMUKUPPIHIERONTA ELI KUIVAKUPPAUS

Imukuppihieronnassa eli kuivakuppauksessa iholle asetetaan silikonisia alipaineella toimivia kuppeja. Tässä kuppauksessa ei valuteta verta kuten perinteisessä kansanlääkinnässä käytetyssä kuppauksessa. Kupin aikaansaama imu vilkastuttaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja aktivoi immuunipuolustusta sekä kuona-aineiden poistumista elimistöstä, jolloin vaikutukset ulottuvat myös sisäelimiin. Hieronta laukaisee tehokkaasti lihasjännitystä ja vaikuttaa edullisesti mm. kiputiloihin ja jopa verenpaineeseen. Imukuppihieronnalla voidaan hoitaa myös selluliittiä ja vanhoja arpikudoksia.

Hieronta voidaan yhdistää muihin hoitoihin esim. vyöhyketerapiaan tai akupunktioon.

Hinnat (sis. 24% alv): 45 €/ tunti

 

QUASHA HOITO (kuvassa)

Quasha hoito on perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukainen tuhansia vuosia vanha menetelmä, jolla hoidetaan sekä terveyttä että kauneutta. "QUA" tarkoittaa kaapimista/ raapimista ja "SHA" tarkoittaa myrkkyjen (=kuona-aineet, kovan lihastyön aikaansaama maitohappo...)  ja kuolleiden ihosolujen kertymää, joka huonontaa aineenvaihduntaa, aiheuttaa kipuja ja epämukavuutta. Hoidossa öljyttyä ihoa kaavitaan, rapsutellaan ja taputellaan kivestä tai puusta tehdyllä Quasha kammalla/ levyllä. On tyypillistä, että jo kevyemmälläkin otteella kipukohdissa tulee esille voimakastakin mustelmointia. Hoidon jälkeen keho lähtee tehokkaasti korjaamaan mustelmia. Hoitosarjan jatkuessa ja kudoksen elpyessä mustelmia ei enää muodostu. Myös kasvot voidaan hoitaa, mutta vain kevyemmällä otteella.

 • poistaa kuona-aineita ja helpottaa näin lihaskipuja
 • nesteaineenvaihdusta, verenkierto, soluaineenvaihdunta paranee
 • tehostaa immuunipuolustusta
 • vähentää kehon rasvan määrää
 • hoitaa ihoa
 • virkistää
 • kasvoissa: turvotus vähenee, ihohuokoset pienenevät, iho tasoittuu ja napakoituu

Hinnat (sis. 24% alv): 45 €/ tunti

 

HUKKA HARMONY -KUUMAKIVIHIERONTA

Kiviä on käytetty osana itämaista lääketiedettä tuhansien vuosien ajan. Kuumakivihieronta on erittäin hoitava ja rentouttava hoitomuoto. Kivien luovuttama lämpö mahdollistaa myös syvemmällä olevien kidosten rentoutumisen. Se vilkastuttaa verenkiertoa, lisää lämmöntunnetta kehossa ja aktivoi immuunipuolustusta. Hieronta lievittää tehokkaasti lihasjäykkyyttä ja kipuja. Käyttämäni Hukka Harmony -terapiakivet ovat hierontaa varten muotoiltua suomalaista vuolukiveä. Vuolukiven etuna on sen erinomainen lämmön talteenottokykynsä.

Hinnat (sis. 24% alv): 50 €/ tunti, 75 €/ 90 min, 100 €/ 2 tuntia

 

KOSMEETTINEN AKUPUNKTIO

Kaikki elämäntapamme vaikuttavat ihoomme ja sen kuntoon. Ikä, ravinto, uni, tupakointi, aurinko, yleishyvinvointi ja sekin olemmeko tyytyväisiä elämäämme vai emme, näkyy kasvoiltamme. Kasvojen hoidossa käytetään pienenpieniä akupunktioneuloja. Hoitoon yhdistetään aina myös kehoakupunktio, jolla tuetaan yleistä hyvinvointia. Suositellaan sarjahoitona. Kasvojen ihosta voidaan hoitaa:

 • ryppyjä, veltostuneisuutta
 • pigmenttimuutoksia
 • turvotusta
 • aknea
 • ihon kuivuutta/ rasvaisuutta
 • ihon epätasaisuutta, suurentuneita ihohuokosia

Hinnat (sis. 24% alv): 60 €/ tunti

 

KORVAKYNTTILÄHOITO

Korvakynttilähoito on miellyttävä tapa puhdistaa korvat. Hoidon aikana asiakas on kyljellään. Mehiläisvahasta, parafiinista ja puuvillasta tai pellavasta valmistettu ontto kynttilä asetetaan korvakäytävän suulle ja toinen pää kynttilästä sytytetään. Tulen aiheuttama lämpö ja alipaine nostavat korvavahaa kynttilään. Kynttilä poltetaan vain puoliväliin, joten palovamman riskiä ei ole. Ikärajaa lasten hoidoille ei ole mutta hoidon aikana täytyy kuitenkin malttaa olla paikoillaan noin 10 min/ kynttilä.

Korvakynttilähoitoa suositellaan mm, jos sinua vaivaa:

 • liiallinen ja tiivis vaha korvissa (kuulolaitteen tai kuulokkeiden käyttö voi altistaa vahan kertymiselle)
 • korvatulehduskierre (ei hoideta akuutin tulehduksen aikana)
 • poskiontelotulehdukset (ei akuutin tulehduksen aikana)
 • flunssan aiheuttama tukkoisuus
 • päänsärky/ migreeni; hoito rentouttaa ja tehostaa koko pään alueen aineenvaihduntaa
 • tinnitus

Hinnat (sis.24 % alv): 25 €

 

KORVAN KAUTTA HOITAMINEN (aurikuloterapia)

Korvanlehdistä löytyvät samat heijastepisteet kuin jalkapohjista. Näitä pisteitä voidaan stimuloida pienillä magneeteilla tai siemenillä. Magneetit/ siemenet kiinnitetään teipinpalalla korvanlehteen. Ne voivat olla paikoillaan 7 vrk, jonka jälkeen ne vaihdetaan toiseen korvanlehteen. Tätä hoitomuotoa voidaan käyttää yksistään tai muun hoidon tukena erilaisia vaivoja helpottamaan. Hoito toimii myös esim tupakoinnin lopettamisen tukihoitona sekä erilaisissa lastenvaivoissa kuten esim. levottomuus, jännittyneisyys ja keskittymisvikeudet.

Hinnat (sis. 24% alv):

 • yksittäisenä hoitona 15 €/ vaihtokäynti
 • muihin hoitoihin yhdistettynä 45 €/ tunti

Palvelut

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapialla hoidetaan elimistössä ja kehon osissa olevia epätasapainotiloja. Hoidon aikana käsitellään asiakkaan jalkoja käsin hieroen tai painellen, nivelten liikettä edistäviä ja venyttäviä otteita käyttäen.

Lue lisää

Koliikkihoito / Vauvahieronta

Koliikkivaivoissa vyöhyketerapia on osoittautunut tulokselliseksi ja turvalliseksi hoitomuodoksi. Koliikkihoidossa käsitellään vauvan jalkapohjissa olevia heijastepisteitä.

Lue lisää

Akupunktio

Kiinalaisen terorian mukaan kaiken perustana on energia, Qi, joka kulkee säännöllisiä ratoja eli meridiaaneja pitkin kehossa.

Lue lisää

 

THAIHIERONTA

Thaihieronta (Nuad Boran) on vanhan perinteen mukainen thaimaalainen hieronnan muoto, jossa käsitellään koko keho päästä varpaisiin lukuunottamatta intiimialueita. 

Lue lisää

Energiahoito

Bodymind Energy Balancing Method

Energiahoidolla hoidetaan mm. erilaisia kipuja ja kehon virheasentoja. Hoidossa puretaan syvistä kudoksista jännitystä ja stressiä.  Epäedulliset elämäntavat  voivat aiheuttaa jännitystä ja tukkeumia energiakierrossa ja nämä puolestaan erilaisia kipuja kehossamme

Lue lisää

Muut hoidot

- imukuppihieronta
- quasha hoito
- kuumakivihieronta
- kosmeettinen akupunktio
- korvakynttilähoito
- korvankautta hoitaminen

Lue lisää

Jätä viesti

email: pia@pianhoitotupa.fi

Puh: 050 546 3434

Rovastintie 6, 83700 polvijärvi piacaritavaisto@gmail.com

  www.pianhoitotupa.fi